De 3 grootste voordelen van het inhuren van een vakkundige tegelzetter zijn:

1. Garantie:

Gaat u zelf aan de slag en het gaat mis, dan is er de kans dat de totale kosten hoger oplopen dan dat u direct een tegelzetter had ingehuurd. Tegelzetters bieden vaak garantie op hun tegelwerk. Mocht er eventueel iets misgaan, direct of in de komende jaren, dan wordt het voor u opgelost.

2. Snelheid:

In een oogopslag berekenen hoe de indeling van de tegels moet zijn, inclusief hinderlijke bochten en leidingen? Voor een tegelzetter is dit een eitje en daarom is de klus vaak al binnen 1 tot 2 dagen geklaard. Werkt u niet iedere dag met tegels, dan is dit werk zeer tijdrovend en zit u voor een langere tijd in de rotzooi terwijl u ook alweer had kunnen genieten van bijvoorbeeld een warme douche.

3. Benodigdheden:

Geen speurtocht om alle benodigde gereedschappen te kopen of lenen. Een tegelzetter beschikt al over het juiste vakkundige gereedschap en gaat direct bij u aan de slag.


De voordelen van tegels

De kans is groot dat u al besloten heeft om voor tegels te gaan. Dat is een goede keuze. Tegels zijn namelijk:

  • Zo goed als onderhoudsvrij;
  • Hygiënisch;
  • Geschikt voor vloerverwarming;
  • Geschikt voor iedere interieurstijl;
  • Zeer duurzaam.


Soorten wand- en vloertegels

Bent u er nog niet helemaal over uit, voor wat voor type tegel u wilt gaan? De twee meest voorkomende soorten tegels, waarbinnen u tal van keuzemogelijkheden heeft om een neutraal of juist unieke uitstraling aan uw woning te geven, zijn keramische tegels en natuursteen tegels. Verdiep u van te voren in deze twee soorten:

Keramische tegels

Een keramische tegel bestaat uit aarde, klei en in de meeste gevallen een glazuurlaag, die tezamen in de oven op hoge temperaturen worden gebakken tot tegel. De toplaag van glazuur maakt de tegel water- en vlekbestendig en zorgt voor de luxe keuze in kleuren.

Natuursteen

Natuursteen wordt gemaakt door de aarde zelf. De aarde verhit of verdrukt diverse soorten grondstoffen tot gesteente. De tegels worden gewonnen uit steengroeves waarna het miljoenen jaren oude product op weg gaat naar leveranciers. Iedere tegel is uniek en in de meeste gevallen afkomstig uit landen van over de hele wereld.


Besparingstips

U kunt zelf de intensieve tegelklus aangaan, u kunt de gehele klus lekker uit handen geven aan een gerenommeerd bedrijf, u kunt ook kiezen voor een combinatie van beide. Win-win, u bespaart flink op de kosten en de tegelzetter kan snel en efficiënt doen waar hij/zij goed in is. Dit is iets wat steeds vaker voorkomt. Steek uw handen uit de mouwen door:

  • Voorafgaand alvast de oude tegels te verwijderen (indien nodig);
  • Tijdens de klus de tegels aan te geven;
  • Na afloop zelf de kitranden aan te brengen;
  • De eindschoonmaak te doen.

Overleg van te voren met de tegelzetter welke klussen u zelf kunt oppakken.

Meer weten of een afspraak maken?

Wij informeren en inspireren u graag!

_