Wij leveren en brengen dekvloeren aan. Vanaf 1 maart 2021 zijn wij u graag van dienst met het volautomatisch aanbrengen van cementdekvloeren.

Een dekvloer wordt op de draagvloer, die het draagvermogen van de constructie levert, aangebracht om:

  • De gewenste hoogte te bereiken;
  • Dat wordt om praktische en financiële redenen meestal niet direct met de draagvloer gedaan;
  • Dienst te doen als vloerafwerking;
  • Dienst te doen als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking.

Dekvloeren kunnen worden ingedeeld op basis van het bindmiddel waarmee ze worden gemaakt; bijvoorbeeld cement en anhydriet. Cement is het meest toegepaste bindmiddel voor dekvloeren.

Een belangrijk kenmerk van cement is dat het hydraulisch is. Dat wil zeggen dat het reageert met water; het verhardt en er worden bestanddelen gevormd die vervolgens niet meer in water oplosbaar zijn. Cementgebonden materialen zijn dus niet vochtgevoelig. Mechanische eigenschappen als sterkte en stijfheid veranderen dus niet onder invloed van vocht. Dat maakt cementgebonden dekvloeren uitermate geschikt voor toepassing van vochtige ruimtes, of zelfs buiten.

Een anhydriet vloer is een gipsgebonden vloer die in één keer op het vloeroppervlak wordt aangebracht. De vloer wordt in tegelstelling tot de cement dekvloer niet gesmeerd, maar gevloeid.

Belangrijke pluspunten van de anhydriet vloer zijn de verwerkingsmogelijkheid van grote oppervlakken zonder naden, de grote buig-/treksterkte en de zeer geringe krimp. De werkwijze past binnen het milieubewust bouwen door zijn arbeidsvriendelijkheid en snelle verwerkingsmogelijkheid. Een gemiddelde werkploeg kan tot 1.500 m2 per dag aanbrengen. Vandaar dat de anhydriet vloer veel wordt toegepast bij grote bedrijfsvloeren. De anhydriet vloer is minder geschikt voor ruimten met een hoge vochtbelasting of waar een zeer hoge slijtvastheid wordt vereist.

Meer weten of een afspraak maken?

Wij informeren en inspireren u graag!

_