Door alle verschillende soorten stucwerk ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Besluiten dat u stucwerk wilt is één ding, kiezen voor het juiste stucwerk is stap 2. Om te besluiten welk stucwerk het beste aansluit op uw wensen heeft u natuurlijk meer informatie nodig. De meeste gekozen soorten stucwerk zijn:

Wanden

Sausklaar of behangklaar stucwerk

Wilt u uw wanden behangen of schilderen, maar is de ondergrond niet egaal? Kies dan voor behangklaar of sausklaar stucwerk. De stucadoor brengt een laag pleister aan, waardoor de ondergrond netjes wordt afgewerkt en klaar is voor een mooi behang of een frisse muurverf. Heeft u een betegelde of gemetselde muur en is de ondergrond scheef of ongelijk? Dan brengt de stucadoor een dikke laag raapwerk aan. Dit is een gipslaag met een dikte van 7 millimeter tot 5 centimeter. Zitten er enkel wat schuurtjes of oneffenheden in de ondergrond? Dan voldoet een dunne laag pleister van 1 tot 6 millimeter, dit wordt ook wel pleisterwerk genoemd.

Belangrijkste voordeel:

  • Vlakke wanden en de perfecte ondergrond voor behangen of sauzen

Spackspuiten

Wilt u met een klein budget uw woning opknappen? Dan is spackspuitwerk de beste optie voor u. Spackspuitwerk brengt de vakman aan met behulp van een spuitmachine. En wordt altijd aangebracht in 2 lagen. Met de eerste laag, de meslaag, wordt uw wanden en/of plafonds egaal gemaakt. Vervolgens brengt de stucadoor de afkorrellaag aan die een koorelstructuur achterlaat op uw wanden en/of plafonds. Spackspuitwerk wordt in de door u gewenste kleur aangebracht, zodat u niet meer hoeft te schilderen.

Belangrijkste voordelen:

  • In verhouding lage prijzen
  • Snel resultaat
  • Wordt aangebracht in kleur naar keuze

Sierpleister

Sierpleister is een decoratieve afwerking voor uw wand(en). Er zijn verschillende varianten van sierpleister. De bekendste is spachtelpleister. Dit is een kunsthars gebonden wandafwerking en laat een korrelstructuur achter op uw wand. Deze structuur komt door de steenkorreltjes die in de spachtelpleister zijn verwerkt. U kunt zelf bepalen hoe fijn of grof de korrel is die bij het stucen van uw wand wordt gebruikt. De korrelgrootte varieert van 1 tot 4 millimeter. De meeste mensen kiezen voor een korrel van 1,2 of 1,5 millimeter dik. Spachtelpleister is voor veel mensen de perfecte wandafwerking voor hun woning. Het biedt namelijk veel voordelen, waaronder:

  • Het is stoot- en boenvast
  • Het is aan te brengen in de door u gewenste kleur
  • Het is kleurvast
  • Het is geschikt voor binnen- en buitenwanden

Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor de wandafwerking zoals bijvoorbeeld Novacolor/Beal mortex.

Plafond

Wanneer u uw plafond wilt laten stucen wilt u natuurlijk alles weten over de verschillende mogelijkheden. Lees snel verder en ontdek welk soort stucwerk het beste past bij uw plafond:

Uw plafond glad maken

Wilt u uw plafonds schilderen, maar is de ondergrond niet egaal? Kies dan voor behangklaar of sausklaar stucwerk. De stucadoor brengt een laag pleister aan, waardoor de ondergrond netjes wordt afgewerkt en klaar is voor een frisse muurverf.

Schuurwerk

Een populaire afwerking voor plafonds is schuurwerk. Schuurwerk is een licht korrelige gipsmortel die de stucadoor in halve slagen op uw plafond aanbrengt. Door deze draaiende bewegingen ontstaat er een speels en uniek patroon, dat er bij verschillend lichtinval steeds anders uitziet. Schuurwerk dient als eindafwerking en uw plafond schilderen is daarom niet nodig. U bent na het stucen direct klaar. Schuurwerk is niet stootvast en zien we om deze reden vaker terug op plafonds dan muren.

Ornamenten

Heeft u uw plafond netjes af laten werken door een stucadoor, maar mist u toch nog iets? Vraag uw stucadoor dan eens naar de mogelijkheden voor ornamenten. Deze stijlvolle rozetten of sierlijsten worden gemaakt van pleisterwerk en geven een ruimte direct extra klasse. Ornamenten ziet u vooral veel terug in oudere woningen met hoge plafonds, maar ook in een nieuwbouwwoning misstaat een mooi ornament aan het plafond niet. Ornamenten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zo zit er altijd iets bij dat past bij uw wensen én woning.

Meer weten of een afspraak maken?

Wij informeren en inspireren u graag!

_